Da statsministeren onsdag d. 11. marts vendte Danmark på hovedet, blev Passendo, ligesom alle andre, tvunget til at tilpasse sig. Hele virksomheden arbejder hjemme, men takket være vores digitale natur på både produkt- og kunde-siden, har vi kunne fortsætte vores daglige gøremål stort set som hidtil.

Til gengæld har vi godt kunne mærke effekten af COVID-19. Det er klart, at når lufthavne, butikker og virksomheder lukkes ned, bliver kommercielle budgetter det også, og derfor har vi, helt naturligt, set, at en del af kampagnerne i vores netværk er blevet sat i bero fra annoncør-siden – faktisk omkring 20%. Fuldt forståeligt er det primært inden for vertikalen “Rejse”, der bliver lagt låg på aktiviteterne.

Med hvad siger vores data egentlig ellers? Hvad har været effekten af corona-virussen i netværket set med Passendo-briller?

Først og fremmest er det interessant at se på den samlede volumen af annoncevisninger (impressions), som kører igennem vores netværk:

Sammenligner man perioden d. 4.-10. marts med 12.-18 marts, har der været en 76% stigning i det samlede antal af annoncevisninger i Passendo’s netværk. 

Dette tal favner både de visninger, som kører igennem Passendo’s Exchange, men også vores Adserver, som Publishers bruger til at vise deres egne kampagner i deres inventar.

Så kigger vi på de rå annonce-visninger, ser vi en klar tendens i, at der bliver åbnet flere nyhedsbreve og læst flere hjemmesider ude hos vores Publishers – netværkets samlede volumen er simpelthen vokset på den anden side af d. 11. marts. Det skyldes, formentlig, dels den øgede nyhedsstrøm i medierne, og dels den øgede skærmtid hos brugerne og læserne.

Læser man med som annoncør eller mediebureau, er det selvfølgelig mest interessant at kigge på, hvor meget af dette inventar, der bliver udbudt på Passendo’s Exchange, dvs. hvor meget inventar, der rent faktisk ender i udbud til de annoncører, der samarbejder med os – enten direkte eller gennem bureau.

Fra d. 4.-10. marts solgte vores Publishers selv 85% af deres inventar, mens 15% blev udbudt til annoncører.

Fra d. 12.-18. marts solgte vores Publishers selv 66% af deres inventar, mens 34% blev udbudt til annoncører. 

Herudaf kan vi konkludere to ting:

  1. Vores Publishers mærker også, at de kommercielle budgetter inden for visse vertikaler bliver skruet ned – de sælger en mindre procentdel af deres inventar end før.
  2. Ovenstående, kombineret med stigningen i annonce-visninger, fortæller os, at der er langt mere tilgængeligt inventar på Passendo’s Exchange end før corona-smitten brød ud i Danmark.

Kort sagt har vi hos Passendo set en stor forøgelse i det tilgængelige inventar. At vi modsat har mistet 20% af vores kampagner efter d. 11. marts er ikke nogen overraskelse, men vi håber naturligvis, at der stadig er virksomheder, som ser muligheder i at annoncere, mens samfundet er i undtagelsestilstand.

Måske vil det endda vise sig, at der er nogen annoncører, vertikaler, brands eller budskaber, som faktisk kan se bedre resultater nu, end før d. 11. Marts? Det vil vi dykke ned i, i næste uges artikel, hvor vi vil gå i dybden med en analyse af brugernes adfærd i vores netværk post-corona, med særligt fokus på klikrater, time spent og konverteringsrater.

Ønsker du som virksomhed, annoncør eller bureau at få lidt sparring med en af vores Business Developers omkring mulighederne for at annoncere i Passendo’s netværk, er du velkommen til at tage fat i Louise Dehn på 29 17 31 53 – ld@passendo.com eller Mathias Rugholm på 21729247 – mr@passendo.com.

Savner du en generel introduktion til Passendo og hvilke muligheder der er for at køre kampagner i vores netværk? Så læs vores store guide til native annoncering her.

Stay safe!

– Passendo