You can read this article also in EN, SE

(5 min læsning)

Hvad er native annoncering?

Native annoncering er annoncer der med look and feel blender ind med redaktionelt indhold. De er designet til ikke at ligne banner-ads og irriterer øjet i mindre grad.

Det kan være gode historier fra det virkelige liv, eller en tekst der vækker en følelse eller nysgerrighed hos modtageren. Har man i annoncen vakt en nysgerrighed hos læseren, så skal landingpagen uddybe og forklare emnet. Derfor anbefales det at have redaktionelle landingpages og ikke lede folk direkte ind på en købsside eller tilbudsavis.

Hvorfor bruge native ads?

Native ads er en anden måde at brande sig på i forhold til display-bannere plastret til med logoer. Det er en mere subtil form for branding – annoncøren vil ikke nødvendigvis fremgå af hverken billede eller tekst, men hele ideen med en redaktionel landingpage med billede, videoer osv., gør at native ads har en meget positiv branding-effekt.

Som regel har native ads højere CTR end standard display-bannere, fordi indholdet i annoncerne giver noget værdi til læseren i højere grad end display-bannere. Og så er det jo godt, at man kun betaler per klik.

Hvor krævende er native annoncering?

Opsætningen kan være ret enkel, og du behøver ikke grafiske designere for at komme i gang. Vi anbefaler, at man tester forskellige annoncer med forskellige budskaber for at finde frem til den bedste performance ud fra sine KPI’er. 2-3 billeder og 2-3 tekst-variationer er ofte rigeligt til at sætte noget alsidigt materiale op. Det kan være billeder fra din hjemmeside, fra noget af dit andet indhold, eller stock photos. Tekster kan du selv skrive, du kan få dem fra et reklame-/content-bureau, eller du kan få Passendo til at hjælpe med at udarbejde dem.

Vigtigheden i budskabet, billedet, landingpagen:

Det gode budskab vil skabe klik. Du skal sørge for, at de klik du får, er dem der er relevante for din forretning. Glem click bait – det er et no-go, for det vil blot øge din bounce rate på din landingpage.

Ved at være ærlig i din annoncetekst, kan du sortere de mindst relevante kliks fra på forhånd. Eftersom du betaler per klik, er det essentielt at du kun jagter de relevante kliks, og undgår bouncere, som ikke skaber værdi. Så vær ærlig i dit budskab, men sørg samtidig for at brugerne bliver nysgerrige. 

Vil du f.eks. have folk til at skrive sig op til et nyhedsbrev, så få det ind i din annoncetekst. På den måde, kan man skære de fleste fra, som ikke gider deltage ved at give sin data. Hos Passendo har du 60 tegn i overskriften og 100 tegn i brødteksten – det er ofte nok til at formulere et budskab klart og tydeligt.

Billederne til kampagnen er også vigtige. Vis billeder af mennesker. Brug ikke et logo på billedet. Ofte er stock photos tilstrækkeligt, de må bare ikke være for kunstige eller opstillede – det afkoder læserne.

Passendo skal som regel bruge 3 billeder i 4 forskellige formater. Formaterne varierer fra land til land – læs mere om vores specs her. Hvis du som kunde har billeder der er nogenlunde kvadratiske, kan Passendos platform automatisk skære billederne til i de forskellige formater. Maks. størrelse er 250kb per billede.

Landingpagen er alfa omega. En dårlig, utroværdig eller misvisende landingpage får folk til at bounce. Den nysgerrighed, der skabes i budskabet, skal uddybes på landingpagen. Ofte er en redaktionel artikel den bedste ide. Sæt gerne videoer og faktabokse ind på landingpagen. Hav den gode brugeroplevelse i tanke.

Derudover skal du tænke over om landingpagen skal være på dit eget website, eller om du skal bruge et eksternt site. Mange medier vil gerne dele din artikel mod betaling, og sådan et samarbejde kan skabe mere troværdighed hos modtageren. Jpcontent.dk er et eksempel på et annoncerings-site, hvor du kan betale for at få hostet troværdigt indhold.

Native widget:

Når man kører en native kampagne hos Passendo, skal man som regel bruge 3 billeder og 3 tekster, hvor overskrift+brødtekst tæller for 1 tekst. Tekster og billeder bliver automatisk mixet af vores native widget, der samtidig sørger for, at font og font-farve er den samme som resten af nyhedsbrevet/websitet. Så kigger man på en kampagne med 3 billeder, 3 tekster, 4 formater, og 50 forskellige fonte på tværs af medier, så får kampagnen 1.800 forskellige kombinationer, hvilket sker automatisk.

Optimering af kampagner:

Der er flere måde at optimere kampagner på. Først og fremmest har Passendo bygget en optimerings-algoritme, der automatisk kigger på kampagnens performance og skruer på knapperne uden menneskelig indblanding. Derudover har Passendo en Campaign Manager, der dagligt holder øje, med de kampagner der er live, og optimerer efter kampagnernes KPI’er. Det betyder, at dårligt performende nyhedsbreve/websites fjernes fra kampagnen, samtidig med at aktiveringen på de bedst performede nyhedsbreve/websites intensiveres. Samtidig optimeres kampagnen, ved at benytte de kreativer der bedst realiserer annoncørens KPI’er og slukke for de andre.

Konverteringer:

Når en native kampagne er live, er det muligt at tracke konverteringer. Konverteringer er en handling, du definerer i forhold til din kampagne. Det kan være online salg, sign-ups til nyhedsbrev, downloads af white paper, time spent på site, lav bounce rate, eller andre muligheder. Generelt ved native, er time spent og bounce rates de vigtigste parametre, da de folk der klikker, er helt nye leads smidt ned øverst i salgstragten. Man kan kalde det bløde konverteringen om man vil. Det er landingpagens opgave at holde på disse nye leads, gøre dem interesserede i et produkt, og evt. senere hen at få dem længere ned i salgstragten.

Native Netværk:

Hvor vigtigt er et godt netværk og brand safety for jer? Det er et spørgsmål, du som annoncør/bureauansat/rådgiver skal tænke over. Har det værdi for dig, at dine native annoncer bliver vist hos respekterede, kvalitetsprægende medier som Berlingske, Jyllands-Posten og Politiken? 

Hos Passendo mener vi, at netværket har stor værdi, og det er grunden til, at vi kun arbejder sammen med medier som vi stoler på og, som vi vurderer, har en høj standard. Brand safety er et vigtigt begreb, og sammen med de Publishers vi arbejder med, gør vi vores bedste for at værne om de annoncører, der bruger vores teknologi til at reklamere. 

Samtidig er vi stolte af at have udviklet en teknologi, der gør det muligt for Publishers og annoncører at samarbejde, så annonceringsbudgetterne bliver inden for landets grænser til gavn for danske virksomheder og forbrugere, i stedet for at gå til udenlandske marketing-giganter. 

Du kan se vores netværk her: Passendo Medienetværk 

Hvordan kommer man i gang med native hos Passendo?

For at komme i gang kan du tage fat i Passendos Head of Business Development, Sanne Sønderskov Jensen (ss@passendo.com) på tlf. +45 2728 5936 eller Nordic Business Development Manager, Mathias Tauber (mt@passendo.com) på tlf. +45 2681 4221

Noget af det du kan overveje, er om kampagnen kun skal ud i nyhedsbreve, kun ud på websites, eller evt. begge dele. Hvis kampagnen kommer live både på web og i nyhedsbreve, optimeres der på tværs, hvor performance er bedst.

Vi glæder os til at tage en dialog med dig, om hvordan du kan skabe bedre resultater med native annoncering!